Ostutingimused

Üldtingimused

Müügitingimused kehtivad Linnupesa.ee e-poe klientide (edaspidi Ostja) ja Linnupesa.ee omaniku Linnupesa OÜ (edaspidi Müüja) vahel kaupade ostmisel tekkivate õiguste ja kohustuste kohta.

Müüja jätab endale õiguse käesolevaid tingimusi ja hinnakirja ühepoolselt muuta oma tegevuse efektiivsuse, konkurentsivõimelisuse või kaupade sortimendi täiendamise eesmärgil. Tingimuste ja hinnakirja muudatused jõustuvad alates nimetatud informatsiooni ilmumise momendist veebilehel www.linnupesa.ee.
Linnupesa.ee e-poes tellimust vormistades ning ettemaksu sooritades, kinnitab Ostja, et ta on tutvunud müügitingimustega ja on nendega nõus.

Kõikidele toodetele kehtib garantii seaduses ettenähtud korras. Garantiitunnistusena kehtib originaalarve. Palume täpselt jälgida kaubaga kaasas olevat kasutusjuhendit ning järgida vastavaid instruktsioone. Garantii ei kehti juhul, kui kauba puudus on tingitud toote valest kasutamisest või toote kulumisest.


Tellimuse vormistamine

Kauba tellimiseks tuleb lisada soovitud tooted ostukorvi. Tellimuse vormistamiseks tuleb täita nõutud andmeväljad ning valida sobiv toodete kohaletoimetamise viis.

Ostukorvis on võimalik tooteid ning koguseid muuta ning tooteid ostukorvist eemaldada kuni toote eest tasumiseni.

Tellimuse vormistamisel kuvatakse ekraanile lõplik hind, mille saab tasuda ülekandega. 

Leping jõustub alates tasumisele kuuluva summa laekumisest Müüja arvelduskontole. 

Tellimuse kinnituse saadab Müüja Ostjale e-posti aadressile. Juhul, kui postkastist kirja ei leidu, palume kontrollida ega kiri ei ole kogemata rämpsposti kausta sattunud.


Müügitehingu hind

Linnupesa.ee e-poes müüdavate toodete hinnad on toodud eurodes ilma transpordikuluta ning sisaldavad käibemaksu 22%.
Transpordi hind kuvatakse kliendile ostukorvis pärast kohaletoimetamisviisi valikut. Transpordi hind sõltub valitud kättetoimetamise viisist.

Tellimuse tasumisel saab Ostja valida omale sobiva makseviisi:
- arvega
- Eesti pangalingiga: Swedbank, SEB, Luminor, LHV, Coop Pank, Pocopay. 
Makseid vahendab Maksekeskus AS. Tasumine toimub väljaspool e-poodi vastava panga turvalises keskkonnas, müüjal puudub ligipääs kliendi panga ja krediitkaardi andmetele. Linnupesa OÜ omanik on isikuandmete vastutav töötleja ning edastab maksete teostamiseks vajalikud isikuandmed volitatud töötleja Maksekeskus AS-le. Leping jõustub alates tasumisele kuuluva summa laekumisest e-poe arvelduskontole. 

NB! Pangalingiga tasumisel vajutada kindlasti panga lehel nupule „Tagasi kaupmehe juurde“.
 

Tarneaeg

Tellimus postitatakse 1-3 tööpäeva jooksul peale makse laekumist vastavalt Ostja valitud transpordiviisile. Kui tooteinfos on märgitud pikem tarneaeg, siis postitatakse kaubad esimesel võimalusel, hiljemalt 14 päeva jooksul.

Võimalikud transpordiviisid on:
- Itella Smartpost 2.90€
- Omniva pakiautomaat 3.00€
- DPD pakiautomaat 2.70€
- Omniva postkontor - 4.71€
- DPD kuller - 5.50€


Tellimine välismaale

Valides kauba saaja riigiks Soome, Läti või Leedu, avaneb vastava riigi Itella Smartposti automaatide nimekiri. 

Transpordi hind on:
Soome - 10.99€
Läti - 6.59€
Leedu - 6.59€


Tellimuse tühistamine ja kauba tagastamine

Müüjal on õigus tellimus tühistada, kui ettemaksuarve summa ei ole laekunud Linnupesa OÜ pangakontole 3 päeva jooksul alates tellimuse vormistamisest. 

Kliendil on õigus kaup tagastada 14 päeva jooksul alates kauba kättesaamisest. Tagastatav kaup peab olema kasutamata, originaalpakendis ning kõigi markeeringutega. Tagastamise eest tasub postikulu Ostja. Taganemisavaldus peab olema saadetud Linnupesa OÜ-le kirjalikult aadressil info@linnupesa.ee. Raha tagastatud kauba eest kantakse kliendi arveldusarvele esimesel võimalusel, kuid mitte hiljem kui 14 päeva peale kauba tagasi jõudmist müüjale. Raha kantakse üle samale arvelduskontole, millelt toimus selle laekumine. Tagastamisel peab toode olema markeeritud saatja ja saaja kontaktandmetega.

Personaliseeritud ja eritellimusel valmistatud tooteid tagasi ei osteta.

Juhul, kui tellitud kaup on defektne, ostab Müüja kauba tagasi vastavalt kauba eest tasutud väärtusele. Ostja teavitab defektse kauba saamisest Linnupesa e-poodi viivitamatult, saates vastavasisulise e-kirja aadressile info@linnupesa.ee.

Müüjal on õigus tellimuse alusel müügitehingust taganeda juhul, kui tellitud kauba varud on laost otsa saanud. Müüja informeerib Tellijat nimetatud juhtumist esimesel võimalusel e-kirja teel. Juhul, kui Tellija on tasunud müügitehingu hinna ja Müüjal ei ole võimalik tellimust täita, kuna soovitud kaupa laos ei ole, tagastab Müüja tellimuse eest tasutud summa hiljemalt 2 tööpäeva jooksul Tellija arvelduskontole.


Muud tingimused


Müüja kasutab Ostja esitatud informatsiooni ainult Ostja ostutellimuse täitmiseks. Müüja  ei avalda ostude sooritamise käigus teatavaks saanud informatsiooni kolmandatele osapooltele, v.a seadusega ettenähtud juhtudel. Käesolevates tingimustes reguleerimata küsimustes juhinduvad Ostja ja Müüja Eesti Vabariigis kehtivast seadusandlusest ning pooltevahelisi suhteid reguleerivatest teistest aktidest. Käesolevate tingimuste täitmisest tulenevaid eriarvamusi ja vaidlusi lahendavad pooled eelkõige läbirääkimiste teel.